Hoppa till sidans innehåll

Delad ledning i Bauhaus Alpine Elite Tour

25 JAN 2021 15:06
Efter de inledande tävlingar I Bauhaus AET är det delad ledning i såväl dam- som herrklassen. Två dagar med storslalom komprimerades till en dag och dubbla deltävlingar, vilket satte åkarnas fysisk på prov och det blev en utslagsgivande söndag.
  • Uppdaterad: 25 JAN 2021 15:06

Det myckna snöandet gjorde att arrangörerna i såväl Almåsa, Östersund-Frösö slalomklubb och Klövsjö, Sollentuna SLK, fick skjuta på lördagens tävling till söndag.

Hedda Martelleur, Uppsala SLK blev premiärsegrarinna i årets AET och hon slog an tonen redan i det första åket med att ta ledningen. Marginalen till tvåan Julia Digerfors, Sollentuna, var endast två hundradelar så det var upplagt för en rafflande upplösning i det andra åket. En annan åkare som också ville ha ett finger med i det spelet var Lisa Nyberg, Åre SLK. Slog till med ett snabbt andra åk och säkrade en tredje plats. Martelleur behöll sin första plats och vann premiären och Digerfors slutade tvåa.

I andra tävlingen för dagen blev det förändringar i toppen då Susanne Jakobsen, Storklinten AK Skalp, slog till med ett starkt första åk och kopplade ett ordentligt grepp om den tillställningen. Hon höll även i det andra åket och sedan kunde Lisa Nyberg med två jämna åk lägga beslag på andra plats. Julia Digerfors skuggade på en tredje plats, vilket innebar att Julia och Lisa gick upp i delad ledning i Bauhaus AET:s sammanställning. Hedda Martelleur ligger där på tredje plats.

Herrarna gjorde upp premiärtävlingarna i Klövsjö och även där blev det mycket jämt och det är delad ledning i den totala AET-ställningen.

David Törnqvist, IFK Borlänge Alpin slog till i första tävlingen och såg till att vinna den före Hannes Grym, Storklinten AK Skalp. Där var det en riktig hundradelsfight mellan duon, men David var åtta hundradelar bättre än Hannes och knep segern. Axel Lindqvist, Sundsvalls SLK, var trea efter två stabila åk.

I andra tävlingen för dagen var Hannes återigen med i toppstriden, men den här gången stod slaget mot Axel. Adam Hofstedt, Karlstads SLK hade ledningen efter ett mycket bra första åk, men hade inte samma lycka i det andra utan halkade där ner till en tredje plats. Hannes dubbla andraplatser och Axels dubbla pallplaceringar innebär att den duon delar ledningen i sammanställningen i AET. David Törnqvist ligger trea i totalen.

Ställning Bauhaus Alpine Elite Tour:

https://www.skidor.com/contentassets/b3af9e5b1c7c4f8582bcd89e200143cc/alpine-elite-tour-2020-2021-2021-01-25-0937.pdf

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info