Hoppa till sidans innehåll

Moa avslutade JVM med silvermedalj

10 MAR 2021 16:01
Moa Müssener Boström, Uppsala SLK, slog till och knep silvermedalj när den avslutande slalomtävlingen avgjordes under JVM i Bansko, Bulgarien.
  • Skapad: 10 MAR 2021 16:01

– Otroligt roligt, men jag har nog inte riktigt fattat det ännu, kanske sjunker det in när jag kommer till planet, fram till nu har det varit full fart, sa Moa efter att hon fått sin medalj och styrt kosan mot flyget som ska ta henne till Åre och kommande världscuptävlingar.

Men vi ska inte gå händelserna i förväg, Åre är först på fredag. Nu lägger vi istället fokus på slalomtävlingen i Bansko, där det blev ännu en svensk medalj då Moa körde upp sig två placeringar i andra åket och knep silverpengen.

– Jag tyckte första åket var sisådär. Kom aldrig riktigt in i min åkning, missade lite i början, blev lite bak. Nej, det var inget bra åk, säger hon.

Det till trots gick hon in på fjärde plats, tre tiondelar efter landsmaninnan Sara Rask, Sollentuna SLK, som var snabbast. Karaktären på andra åket skiljde sig lite från första, men inte heller där var Moa riktigt nöjd med åkningen.

– Egentligen inte, jag tyckte jag hade lite småmissar där också.

Men det räckte långt, ända fram till en silvermedalj, vilket hon inte riktigt hade kalkylerat med när säsongen började.

– Då var allt ganska osäkert, visste inte riktigt var man stod. Men allt eftersom säsongen gått så har det också gått allt bättre och det är klart att då har jag också känt att chansen till bra resultat finns där, säger Moa.

Sara Rask som hade ledningen efter första åket föll tillbaka till en slutlig åttonde plats. Åkte riktigt bra i första åket och det är någon hon definitivt kan ta med sig till Åre där också hon likasom Moa kommer att finnas med på start under fredag.

Hanna Aronsson Elfman, Kils SLK körde ur i andra åket efter att legat på en åttonde plats. Hilma Lövblom, Täby SLK körde ur i första åket.

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info