Hoppa till sidans innehåll
Foto: GEPA pictures/ Thomas Bachun

Ny topp-15 placering av Felix i super-G

06 FEB 2021 14:19
Ett stabilt störtlopp under fredag följdes av ett lika homogent super-G under lördag. Felix Monsén fortsätter åka bra skidor och genrepet inför VM i Cortina lovar gott.
  • Skapad: 06 FEB 2021 14:19

Att prestera vid ett tillfälle är en sak, men att upprepa proceduren gång efter annan tyder på att utvecklingen gått framåt och efter gårdagens super-G i världscupen i Garmisch Partenkirchen är trenden ganska klar för åreåkaren Monsén. Störtlopp och super-G skiljer sig åt, men placeringarna 14-20-15 under tre dagar, en träning och två tävlingar visar att nivån på Monséns skidåkning åkt upp en nivå. Lägger vi dessutom in störtloppsträningarna och tävlingen i Kitzbühel härförleden blir bilden än mer klar.

Felix slutade på 15:e plats i lördagens super-G och kunde inkassera ytterligare poäng i cupen och i jakten på att förbättra sin startposition ytterligare. Han är inte riktigt inne topp 30 ännu på world cup startlist (33) men flera åkare som finns med där är skadade så i praktiken är han där, vilket har betydelse när det är dags för nästa tävling.

Nu väntar VM i Cortina och direkt efter lördagens tävling reste svenska fartlaget till den italienska VM-orten, där det redan på tisdag är dags för super-G igen och då ska världsmästare koras.

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info