Hoppa till sidans innehåll

Pharma Way inleder samarbete med Ski Team Sweden Alpine

11 MAJ 2021 10:00
Pharma Way är en ny partner till Svenska Alpina Landslaget och kommer från och med 1 juli 2021 vara leverantör till Svenska Alpina Landslaget av den unika produkten Dot Shot, världens första flytande Gurkmeja / Curcumin dryck.
  • Skapad: 11 MAJ 2021 10:00

– Pharma Way tar inspiration av kulturellt förankrade visdom och kombinerar det med modern vetenskap för att leverera intressant paketerade koncept för att främja hälsa, välmående och prestation, något som påminner om hur vi jobbar inom Ski Team Sweden Alpine där vi har vår grund i visdom erhållen från vår starka alpina kultur och tar hjälp  av kunskap och innovation för att föra sporten mot framtiden, säger Tommy Eliasson Winter Alpine chef.

Gurkmeja är en vanlig krydda i det asiatiska köket. Curcumin är den bioaktiva beståndsdelen i gurkmeja som ger gurkmejan dess kraftfulla gula nyans. Gurkmeja har länge ansetts ha helande egenskaper i den österlänska medicinen och medicinsk användning finns beskriven i den Ayurvediska litterur flera tusen år bakåt i tiden. Modern vetenskaplig litteratur visar även på potential för att främja hälsa då Curcumin har antioxidativa egenskaper och anses verka antiinflamatorisk, antiviralt och antibakteriellt och intresset för Curcumin ökar därför inom forskningen.

– Många idrottare dricker Dot Shot framför allt för dess antiinflammatoriska egenskaper. Flera av dessa användare har dragit ner på traditionella antiinflammatoriska läkemedel och använder Dot Shot som är naturlig, vegansk, och med färre beskrivna biverkningar än traditionella läkemedel, säger Mårten Österlund, VD Pharma Way.

Avtalet sträcker sig över två säsonger 2021/22 och 2022/23. Båda parter ser fram emot ett långsiktigt samarbete.

– Grunden för samarbetet med Svenska Alpina landslaget är baserad på vår gemensamma strävan för utveckling och vår syn på värdet av att kombinera visdom och kunskap. Vi är övertygade att vår produkt och vårt samarbete kommer kunna hjälpa Svenska Alpina landslaget i deras resa mot nya framgångar och medaljer, säger bolagets, VD Mårten Österlund.

För ytterligare information:

Mårten Österlund, VD Pharma Way: 0706916767

Kalle Olsson Bexell , Marknad, Ski Team Sweden: 0766347368

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info