Hoppa till sidans innehåll
Foto: GEPA pictures/ Matic Klansek

Stabil Jakobsen topp tio i Chamonix

31 JAN 2021 15:46
Kristoffer Jakobsen, Storklinten AK Skalp, gjorde två stabila åk när den andra av två slalomtävlingar i världscupen avgjordes i franska Chamonix. Slutade på tionde plats och förbättrade sin startposition inför VM.
  • Skapad: 31 JAN 2021 15:46

Runt och mycket sväng, eller rakt och snäva kombinationer. Under söndag spelade det ingen roll för Kristoffer hur det såg ut, han gjorde två stabila åk, där det första var av yppersta snitt.

I lördagens tävling var första åket bra, en miss i det andra gjorde att Kristoffer rasade i resultatlistan. Under söndag var det chans till revansch och i ett första åk som innehöll partier där det svängde en hel del kunde Jakobsen köra in på åttonde plats.

Marginalen fram till en plats på pallen var klart möjlig att ordna med ett snabbt andra åk. Jakobsen valde att köra taktiskt, chansade ingenting utan såg till att komma i mål och det räckte slutligen till en tionde plats.

Placeringen innebar att Jakobsen plockade värdefulla poäng och tack vare det förbättrade han sin startposition i slalom inför VM. Han är i dag 20 på World Cup startlist, men har då fem österrikare framför sig och i VM får en nation endast starta med fyra åkare, vilket innebär att i Cortina skulle Kristoffer kunna starta med nummer 19.

Ytterligare två svenska åkare var på plats i Chamonix, varken Tobias Hedström, eller William Hansson lyckades kvala till det andra åket, men William var blott 17 hundradelar från att lyckas med bedriften i söndagens tävling.

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info