Hoppa till sidans innehåll
Foto: HARALD STEINER

Sundin 37a - Bennett snabbast i Val Gardena

18 DEC 2021 13:59
Olle Sundin var ensam startande från svenska laget i italienska Val Gardena. Han höll inledningsvis bra mot ledande Bryce Bennett men missade topp 30 då han slutade på 37e plats. I övrigt var det en bra amerikansk dag med dubbla pallplatser.
  • Skapad: 18 DEC 2021 13:59

Lördagen blev en bra amerikansk fartdag där Breezy Johnson slutade tvåa i damernas störtlopp i Val d’Isere. I Val Gardena var det lagkamraten Bryce Bennett som körde in på den snabbaste tiden av alla.

Otmar Streidinger, Österrike, var först ut i startlistan och satte ett bra åk som amerikanen straffade med enbart 14 hundradelar. Schweizaren Niels Hintermann, som varit som bäst femma i tidigare störtlopp i världscupen, var tredje snabbast med 32 hundradelar upp till Bennett. 

Olle Sundin, Djurgårdens IF,  med startnummer 47 var ensam svensk på startlistan efter Felix Monséns krasch i torsdags och gjorde ett fint åk där han var 85 hundradelar efter vid tredje mellantiden. I det mellersta partiet av banan tappade han en del tid och kom in 2.30 efter Bennett i mål. Det innebar till slut en 37e plats.

Felix Monsén, som skadade knäet under träningen i torsdags, saknades från startlistan. Han opereras under dagen och är konstaterat borta resten av säsongen.

Nästa chans för poäng i störtloppscupen kommer i italienska Bormio i 28 - 30 december. 

Här hittar du hela resultatlistan från störtloppet i Val Gardena. 

Skribent: Lisa Johansson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info