Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Susanne och David vinnare av BAUHAUS Alpine Elite Tour

28 FEB 2021 16:00
Susanne Jakobsen, Storklinten AK Skalp och David Törnqvist, IFK Borlänge blev årets slutsegrare i BAUHAUS Alpine Elite Tour, som avgjordes med en avslutande slalomtävling i Tärnaby under söndag.
  • Uppdaterad: 28 FEB 2021 16:00

David och Susanne har under hela säsongen varit med och krigat om topplaceringen, men det blev spänning in i det sista i både dam- och herrklassen om den totala slutsegern.

I herrklassen var förutsättningarna att Axel Lindqvist från Sundsvall hade ledningen inför den avslutande tävlingen, men det stod klart att han inte skulle kunna plocka ytterligare poäng när han är på väg till JVM i Bansko och inte var på plats i Tärnaby. Bakom honom fanns ett koppel med herrar som aspirerade på slutsegern, men det krävdes att de plockade en hel del poäng för att passera Axel i sammandraget. David klarade uppgiften, om än med knapp marginal. Sista deltävlingen vanns av Alfred Olsson, men han hade ingenting med totalsegern att göra och Alfred får ursäkta, men det var placeringarna bakom honom som var mest intressant. Davids Törnqvist lyckades bäst av den trion herrar, som kämpade om den totala titeln och med 15 poängs marginal kunde han passera Lindqvist och lägga beslag på första platsen i BAUHAUS Alpine Elite Tour 2021. Axel Lindqvist blev tvåa, sedan kunde Valfjällets Johan Silfält kliva in på tredjeplatsen.

I damklassen var det samma dramatik och där fanns samtliga inblandade i slutstriden på plats. Uppsalas Alva Wallin såg till att göra vad hon kunde för att knipa totalsegern när hon vann den avslutande slalomtävlingen. Men tyvärr räckte det inte ända fram.

Susanne Jakobsen slog till med sitt bästa slalomresultat den här säsongen i AET, när hon körde in på en andra plats. Det gav henne 80 poäng och en totalsumma på 476 poäng. Alva slutade på 440 och sedan på tredje plats återfanns Julia Digerfors, Sollentuna med 380 poäng.

BAUHAUS Alpine Elite Tour är avslutad för 2021. En annorlunda tävlingssäsong där samarbetspartners och arrangörer ska ha en stor eloge för på det sätt som de arbetat under mycket speciella förhållanden.

Slutställning BAUHAUS Alpine Elite Tour 2021

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info