Hoppa till sidans innehåll
Foto: HARALD STEINER

Andra raka pallen för Jakobsen

22 DEC 2021 21:56
Kristoffer Jakobsen gjorde det igen. Efter stor dramatik i Madonna di Campiglio slutade han trea och tog därmed karriärens andra pallplats på lika många tävlingar.
  • Skapad: 22 DEC 2021 21:56

Tack vare andraplatsen i Val d’Isere lottades Jakobson i första startgrupp med startnummer tio. Och i första åket under kvällstävlingen i Madonna di Campiglio gick han in som trea efter ledande fransmannen Clement Noel och Sebastian Foss-Solevåg, Norge. Jakobsens tid var direkt under hot från britten Dave Ryding som satte ett bra åk men i slutändan gick in ynka tre hundradelar efter svensken.

Efter första åket skiljde det ynka 20 mellan andre och fjärde man och inför en entusiastisk publik var det upplagt för hård fajt i andra. Alexis Pinturault, femma efter första åket, tog ledningen efter sitt åk och det skulle räcka långt. Dave Ryding hade chansen på pallen men gränslade tidigt i åket och missade möjligheten att ta en historisk brittisk pallplats. 

Dramatisk avslutning

Jakobsen hade lite bekymmer i början av sitt andra åk men vände rejält mot slutet. Det blev en hundradelsstrid mot Pinturault som Jakobsen förlorade med en ynka hundradel. Tvåan inför andra åket, Sebastian Foss-Solevåg, gjorde heller inga misstag och gick upp i ledning före Pinturault.

Det såg ut att bli en fjärdeplats för Jakobsen då Clement Noel hade en klar ledning inför åket och bara utökade den ledningen i andra. Men i slutet av banan gjorde Noel ett misstag, föll och gled in i mål. Därmed missade han sista käppen och diskvalificerades.

Delad ledning i slalomcupen

Det innebar en tredjeplats för Kristoffer Jakobsen bakom Foss-Solevåg och tvåan Alexis Pinturault. Därmed tog Jakobsen sin andra pallplats i karriären på lika många tävlingar. Med de resultaten ligger han också jämte norrmannen Foss-Solevåg i toppen av slalomcupen.  

För övrigt stod Loïc Meillard för den stora raketen i Madonna. Han klarade sig precis till andra åket och klättrade placering efter annan i resultatlistan. I slutändan tog han 23 placeringar och hade bästa tiden i andra åket.

Här hittar du hela resultatlistan från herrarnas slalom i Madonna di Campiglio. 

Skribent: Lisa Johansson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info