Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Åtta åkare till JVM – sju har fått biljett

25 FEB 2021 16:00
Sverige kommer att skicka en trupp med åtta åkare till alpina JVM i Bansko, Bulgarien 2–10 mars. Fyra herrar har fått sina biljetter, tre damer är klara. En plats återstår och beslutas tas efter tävlingar i Livigno 27–28 februari vem som får åka.
  • Uppdaterad: 25 FEB 2021 07:35

Bansko i Bulgarien har varit värd för ett antal världscuptävlingar och nu är det alltså JVM som står på programmet, om än i lite annan form än normala år. Tävlingarna är uppdelade i två block där herrarna är först ut med tre tävlingsdagar 3–5 mars. Efter det lämnar de arenan och damerna gör entré och tävlar 8–10 mars.

Tre discipliner finns på programmet, super-G, storslalom och slalom och bakomliggande orsak till det bantade programmet är Coronapandemin. Ytterligare en anpassning till rådande världsläge är att varje land endast får ställa upp med fyra herrar och fyra damer i mästerskapet.

Sverige kommer att ha åtta åkare på plats och det finns klara förhoppningar om framskjutna placeringar.

– Ja, det tycker jag. Vi har åkare som varit med tidigare och vunnit medaljer och ser vi till de båda teknikgrenarna tycker jag att vi har bra möjligheter både på herr- och damsidan att vara med och slåss om de tre topplatserna, säger landslagschef Lars Melin.

Herrarna har sina fyra platser fixerade och är det klart vilken kvartett som ska representera. På damsidan är det inte helt klart, konkurrensen är tuff och ytterligare ett namn ska komplettera den trio som redan fått sina biljetter.

– Det är hård konkurrens på damsidan, men där har vi lite mer tid på oss och hinner avvakta Europacupen i Livigno innan vi tar ut och anmäler den fjärde åkaren i truppen, säger Lars Melin.

Truppen JVM-Bansko Bulgarien 2–10 mars, herrar: Carl Jonsson, Klövsjö Alpina, Gustaf Lindqvist, Sundsvalls SLK; Axel Lindqvist, Sundsvalls SLK, William Hansson, Mälaröarnas ASK. Damer: Sara Rask, Sollentuna SLK, Hanna Aronsson Elfman, Kils SLK, Hilma Lövblom, Täby SLK, samt ytterligare en deltagare.

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info