Hoppa till sidans innehåll

Brenderup ny leverantör till Ski Team Sweden Alpine

07 DEC 2021 13:05
Den alpina säsongen har precis startat och landslagen har börjat sätta upp sina läger nere i Europa för att förbereda sig för årets Världs- och Europacups turné i Centraleuropa.
  • Skapad: 07 DEC 2021 13:05

Under säsongen åker lagen runt till olika anläggningar för att förbereda sig inför tävling. För att kunna genomföra träningen krävs mycket material, material som ska fraktas säkert och så miljövänligt som möjligt. Tack vare samarbetet med Brenderup har landslaget nu möjligheten att lasta allt material säkrare och färre körningar krävs för att få med allt till varje träningsanläggning.

Varje höst går stora delar av allt material som ska användas av de svenska landslagen, under träning i Centraleuropa, till ett par utvalda anläggningar i Schweiz och Italien. Detta för att finnas på plats och minimera transporterna i Europa. Tidigare har materialet fraktats i större bussar samtidigt som bilar har körts ned för att finnas som transportmedel under träningslägren. Nu kommer bilarna med släpvagnar kunna ersätta en del av busstrafiken och färre fordon kommer behöva köra de långa sträckorna.

Tack vare samarbetet med Brenderup kan vi resa på ett säkrare och mer hållbart sätt. Under alla år har bilarna varit tungt lastade och säkerheten har fått vika, nu har vi en arbetsmiljö som är bättre och våra åkare har möjligheter att ha med sig de extra prylar som behövs för att göra skillnad. I omställning till att bli mer klimatsnåla behöver utsläppen minskas och de små och låga vagnarna rullar lätt och vi kan hålla energiförbrukning på lägre nivåer än de transportfordon vi tidigare har använt, säger Fredrik Kingstad, ansvarig herrtränare Ski Team Sweden Alpine.

Brenderup är Sveriges ledande tillverkare av släpvagnar och båttrailers, och kända för att producera släpvagnar av hög kvalitet med mycket goda köregenskaper. Ski Team Sweden Alpine kör två släpvagnar av modellen L, och två av modellen D. Båda modeller är robusta släp med låg tyngdpunkt, vilket ger hög säkerhet och möjlighet till att lasta tungt. Ski Team är också utrustade med en skåpvagn i modell CE som tål extra mycket packning.

– Vi på Brenderup är mycket glada för vårt samarbete. Svensk idrott är viktig och vi vill gärna vara med och stötta både unga talanger och elitidrotten. För oss känns det självklart att Ski Teams resa genom Europa ska vara både smidig och säker – med släpvagnar från Brenderup, säger Henrik de Verdier, Sales Manager Trailer Scandinavia

 

 

   

Skribent: Erik Segerström
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info