Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll
Foto: GEPA pictures/ Patrick Steiner

Charlotta och Sara delad 14:e i Åre

13 MAR 2021 19:03
Charlotta Säfvenberg och Sara Hector delade på 14:e platsen när den andra av två världscupslalom avgjordes i Åre under lördag.
  • Skapad: 13 MAR 2021 19:03

Sju svenska fanns med på start, tre av dessa gick vidare till det andra åket och där fick Charlotta Säfvenberg gå ut med ett tidigt startnummer efter att hon varit 28 efter det första åket.

Säfvenberg tog chansen, gjorde ett riktigt bra åk och klättrade slutligen till en 14:e plats, vilket är ett stort kliv i rätt riktning för umeååkaren. Kungsbergets Sara Hector fortsätter att åka bra i slalom och kämpade sig ner i ett svårbemästrat hang och gick in på exakt samma tid som Charlotta när hon skar mållinjen. Det blev 18 världscuppoäng till duon, vilket innebar att Sara därmed säkrade en plats i finalen i Lenzerheide, Schweiz, även in slalomdisciplinen. Sedan tidigare är Hector klar för storslalomfinalen.

Emelie Wikström var tredje svensk som tog sig vidare till det andra åket. Hon hade ingen större lycka med sig och halkade ner i det andra åket och slutade på plats 27.

Vinnare blev österrikiskan Katarina Liensberger, som säkrade segern med ett suveränt andra åk och som gjorde att hon var 72 hundradelar för tvåan Mikaela Shiffrin, USA. På tredje plats landade Wendy Holdener, Schweiz.

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info