Hoppa till sidans innehåll

Dags för premiär i Bauhaus Alpine Elite Tour

20 JAN 2021 15:00
Nu är det dags för den alpina sportens nationella elitserie att dra i gång. Bauhaus Alpine Elite Tour startar 23–24 januari med tävling på två olika arenor i Jämtland. Damerna gör upp i storslalom i Almåsa och herrarna kör samma disciplin i Klövsjö.
  • Uppdaterad: 20 JAN 2021 15:00

Bauhaus AET är en nationell tävlingsserie, men som har internationell (FIS) status, vilket innebär att förutom poängsamlande i serien är tävlingarna också viktig för åkarna i avseendet att förbättra sin internationella ranking.

Under fjolåret gick det att följa finalhelgens tävlingar via web-sändningar, i år blir det live-TV redan från första helgen. Dock inte både från damerna och herrarnas tävling, lotten föll på damerna när det är delat arrangemang inledningsvis, men från och med farthelgen i Åre är ambitionen att samtliga tävlingar att sändas.

Serien lockar eliten av svenska åkare som inte är utomlands och kör Europa- och Världscup. En populär tävling som till den här säsongen också har en bred uppslutning av partners. Bauhaus, Cramo, Infor, Löfbergs och Mix Megapol finns med i arenan.  Thule, Kavat, Rawbike, Europcar är ytterligare partners som är med och bland annat ser till att ett digert prisbord väntar vinnare och toppåkare.

– Ska bli roligt att komma igång med den här serien. Vi befinner oss i en mycket speciell tid, men att kunna bedriva tävlingsverksamhet är betydelsefullt. Vi är sedan en tid igång och har genomfört ett antal tävlingar, men AET skapar ett mervärde för både åkare och skidsverige i stort.

Morgondagens stjärnor och blivande världscupåkare passerar oftast AET:n innan de kliver vidare i sina karriärer. Delar av dagens landslag kommer säkerligen också att dyka upp vid en och annan tävling, när det inte kolliderar med internationella uppdrag. 

– Vi ska också ta med oss att alla åkare inte räcker fram till absolut högsta internationell klass, men det kan vara minst lika roligt att tävla i alpint på nationell toppnivå, säger alpin chef Tommy Eliasson Winter.

Bauhaus Alpine Elite Tour 2021

23 januari: Almåsa, damer storslalom – Klövsjö, herrar storslalom

24 januari:Almåsa, damer storslalom – Klövsjö, herrar storslalom

13 februari: Åre, herrar & damer, super-G

14 februari: Åre, herrar & damer, super-G

20 februari: Arvidsjaur, herrar & damer, slalom

21 februari: Arvidsjaur, herrar & damer, slalom

24 februari: Tärnaby, herrar & damer, storslalom

25 februari: Tärnaby, herrar & damer, storslalom

27 februari: Lycksele, herrar & damer, slalom

28 februari: Lycksele, herrar & damer, slalom

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info