Hoppa till sidans innehåll
Foto: Klas Rockberg/SSF

Dramatisk avslutning väntar i BAUHAUS AET

27 FEB 2021 16:48
En tävling återstår nu i BAUHAUS Alpine Elite Tour och det är en helt öppen affär i både dam- och herrklassen vilka som kommer att stå som slutsegrare. Under söndag kommer allt avgöras i Tärnaby.
  • Skapad: 27 FEB 2021 16:48

I den näst sista deltävlingen i Tärnaby kunde Julia Digerfors, Sollentuna SLK vinna före Uppsalas Moa Clementson och på tredje plats återfanns Alva Wallin, ytterligare en Uppsalaprodukt.

Utgången av tävlingen innebar att det tätnade i slutställningen och inför avgörandet under söndag är det fyra damer som har möjlighet att vinna totala touren.

Tabellen toppas alltjämt av Storklintens Susanne Jakobsen, men hon skuggas av tre åkare som ligger på samma hundratal så det är en helt öppen affär. Susanne har 396, Julia 380, Alva 340 och Hedda Martelleur 325.

I herrklassen var det den rutinerade Östersund-Frösö slalomklubbasåkaren Anthon Cassman som var snabbast i första åket och han höll sedan även i det andra och kunde stå som segrare.

Åre SLK:s Lukas Ermeskog lade beslag på andraplatsen och sedan kunde Erik Voss-Schrader köra in som trea. I den totala touren är det fortfarande Axel Lindqvist, Sundsvalls SLK som är i topp, men han är på väg till JVM i Bansko och finns inte med under avslutningshelgen i Tärnaby.

Det öppnar upp för gänget bakom där David Törnqvist, IFK Borlänge är den som ligger bäst till in för söndagens avslutande tävling med 396 poäng. Tjugo poäng bakom honom ligger Johan Silfält, Valfjällets SLK med 376 poäng som också har chans att vinna totalt. Hannes Grym från Storklinten AK Skalp har 320 poäng och når inte fram till översta platsen i totalen, men är definitivt med i kampen om en plats på den slutliga pallen i BAUHAUS Alpine Elite Tour.

Slalomtävlingen under söndag blir rafflande, ni kan följa den via länken:

https://www.facebook.com/SkiTeamSwedenAlpine

Ställning BAUHAUS AET inför sista tävlingen:

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info