Hoppa till sidans innehåll
Foto: GEPA pictures/ Thomas Bachun

Estelle och Mattias finalåkare i parallellen

16 FEB 2021 18:37
Tre herrar och lika många damer från Sverige var på start i kvalificeringen i individuella parallelltävlingen i VM i Cortina. Mattias Rönngren och Estelle Alphand tog sig till final dit de 16 bästa herrarna och damerna gick vidare.
  • Skapad: 16 FEB 2021 18:37

När det väl blev dags för finaler var både Mattias och Estelle laddade och hade åkning i kroppen som skulle kunna räcka för att kvalificera sid vidare.

Båda hade också bra möjligheter att gå vidare från sina heat, men små misstag gjorde att med knapp marginal fick de båda se sig utslagna i första rundan.

– Känns trist, jag kände att efter jag gjort så dåligt kval och ändå gått vidare, fanns möjligheter att göra någonting riktigt bra i dag, sa Mattias Rönngren.

Estelle gjorde ett bättre kval än Mattias, och var även hon med mycket bra i finalomgångarna, blott nio hundradelar från att ta sig vidare till kvartsfinal.

– Jag hade ett misstag i första åket och sedan en miss i andra, jag är besviken över det. Hade jag inte haft de små misstagen hade jag varit vidare, jag hade åkningen i dag, sa Estelle.

Svenska laget får nu ladda om för Team Event som avgörs under onsdag.

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info