Hoppa till sidans innehåll

Fartpremiär och teknik på schemat när världscupen vänder mot Nordamerika.

23 NOV 2021 07:34
Den alpina världscupen lämnar Europa för stunden när det vankas en fullspäckad alpinhelg med fartpremiär för herrarna i kanadensiska Lake Louise, samtidigt som damerna kör teknikdisciplinerna i Killington, USA.
  • Skapad: 23 NOV 2021 07:34

För första gången sedan 2019 återvänder världscupen till Lake Louise, där det är ett intensivt schema som väntar för herrarna med tre inledande träningsdagar, som följs upp med dubbla störtlopp och en avslutande Super G. Den svenska trion till start är Felix Monsén, Åre SLK, comebackande Alexander Köll, Landskrona Skiclub och Olle Sundin, Djurgårdens IF AF som genom sin fjärdeplats i den totala störtloppsställningen i Europacupen ifjol, kvalificerade sig till Världscupen. ”Speed Swedes” har utöver försäsongsläger på glaciärerna i Europa där de bland andra tränat ihop med det italienska fartlaget, gjort sin avslutande uppladdning i Copper Mountain, USA, innan det bar av till Lake Louise. 

Felix Monsén som gjorde sin hitintills bästa världscupssäsong ifjol med bland annat två topp 15 placeringar siktar än högre den här vintern.

– Jag känner att jag har åkning för topp 10 den här säsongen, fjolåret var ett steg i rätt riktning men om jag kan höja nivån ytterligare ett snäpp, vara ännu tuffare linjemässigt utan att dra på mig onödiga misstag känner jag att de placeringarna är inom räckhåll, säger Felix.

Damerna som precis avslutade sin slalompremiär i Levi, han inte mycket mer än att lämna målområdet innan det var dags att resa över till USA för nästa race där det väntar storslalom och slalom för svenskorna. Den svenska truppen består av Anna Swenn Larsson, Rättviks SLK, Sara Hector, Kungsbergets Alpina, Hanna Aronsson Elfman, Kils SLK, Charlotta Säfvenberg, UHSK Umeå, Magdalena Fjällström, Tärna IK Fjällvinden och Estelle Alphand, Åre SLK.

Samtliga tävlingar sänds live via TV6/Viaplay Vinter och tiderna följer nedan:

Fredag 26 november
20.00 Störtlopp Lake Louise, herrar.

Lördag 27 november
16.00 Storslalom åk 1, Killington, damer.
19.00 Storslalom åk 2, Killington, damer.
20.15 Störtlopp, Lake Louise, herrar. 

Söndag 28 november
15.45 Slalom åk 1, Killington, damer.
18.45 Slalom åk 2, Killington, damer.
20.15 Super G, Lake Louise, herrar.

 

 

Skribent: Erik Segerström
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info