Hoppa till sidans innehåll

Felix Monsén skadad i Val Gardena

16 DEC 2021 14:20
Felix Monsén skadade sig vid en krasch under torsdagens störtloppsträning i Val Gardena, Italien. Han har förts till sjukhus med en förmodad knäskada.
  • Skapad: 16 DEC 2021 14:20

Felix Monsén har skadat sig under den officiella träningen inför helgens störtloppstävling i Val Gardena, Italien. I slutet av åket på torsdagens träning föll han i hög fart och gled långt innan han stannade och tog sig för vänster knä.

Monsén flygs nu till Bressanone för kontroll om det är något akut som måste åtgärdas och sedan till Innsbruck för djupare analys av knäskadan. Enligt Svenska landslagstränaren Charly Pichler ska det inte ha varit en i övrigt allvarlig krasch. Monsén var vid medvetande och kom ihåg vad som hade hänt men har ont och har fått smärtlindring. Det finns ingen indikation på skador på huvud och nacke.  

– Det finns inga tidiga tecken på att det ska vara några andra skador än vänster knä. Man tittar också på det i Bressannone så att man inte missat något som inte är uppenbart när man undersöker i backen, säger Jakob Svanberg, landslagsläkare och fortsätter:

– Än så länge vet vi lite om skadans omfattning.

Teamet kommer att fortsätta ha kontinuerlig kontakt med sjukhusen i Bressanone och Innsbruck och kommer att kunna ge mer information under dagen och kvällen. 

Skribent: Lisa Johansson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info