Hoppa till sidans innehåll
Foto: GEPA pictures/ Harald Steiner

Fermbäck överraskade – Hector bästa svenska

20 FEB 2021 17:17
Elsa Fermbäck gjorde VM-debut i Cortina och överraskade med att köra in på plats 16. Sara Hector bästa svenska på 13:e plats och Emelie Wikström 15. En stabil laginsats där det fanns flera glädjeämnen.
  • Skapad: 20 FEB 2021 17:17

Elsa var givetvis ett av dem, hon var 21 efter första åket och hade sedan sjunde bästa tid i det andra åket, vilket förde upp henne till en slutlig 16 plats. Ett pinnhål upp hade gett henne världscuppoäng, men hennes debut var en insats som gav mersmak inför framtiden.

Emelie Wikström var på förhands vårat största hopp i slalomdisciplinen och hon gjorde också ett mycket bra första åk där hon gick in som sexa, men föll sedan till plats tio. Definitivt någonting Wikström kan ta med sig som en boost från VM. I andra åket fungerade det inte lika bra utan Wikström föll fem placeringar och slutade 15. Men det innebär poäng till world cup startlist, vilket är till nytta och gagn inför framtiden.

Sara Hector blev slutligen bästa svenska när hon körde in på en för henne mycket bra 13:e plats. Var 15:e efter första åket, men kunde klättra ett par placeringar och hon var också nöjd med sin slalominsats.

Nu återstår herrarnas slalom på alpina VM, där representeras Sverige av Kristoffer Jakobsen och William Hansson  i söndagens tävling.

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info