Hoppa till sidans innehåll

Fermbäck trea - andra pallplatsen på två dagar

16 DEC 2021 16:04
Det var fina förhållanden och sol från en klar himmel som mötte Team Svenska spel i italienska Ahrntal på torsdagen. Den andra slalomtävlingen på lika många dagar slutade också med Elsa Fermbäcks andra raka pallplats - hennes sjunde i Europacupen.
  • Skapad: 16 DEC 2021 16:04

Resultatlistan såg lovande ut för svensk del efter första åket i damernas Europacupslalom i Ahrntal. 18-åriga Hanna Aronsson Elfman, Kils SLK, var snabbast av alla i första åket och tog ledningen före gårdagsvinnaren Elsa Fermbäck med tre hundradelar till godo. Och det var tajt i toppen. Det skilde bara 28 hundradelar från första till fjärde placering där österrikiskan Chiara Mair och landslagskompisen Katharina Gallhuber placerade sig som trea och fyra. 

Både åkförhållanden och vädret var på topp under dagen men det var en utmanande och hård backe som skulle visa sig utslagsgivande när det var dags för andra åket. 

Fermbäck trea - Aronsson Elfman femma

Mair och Gallhuber hade dock inga problem och presterade bra i andra åket där de gick in som etta och tvåa. Elsa Fermbäck slog till med ytterligare ett stabilt åk och lade sig på tredje plats i mål. Och den platsen skulle hon få behålla. Aronsson Elfman hanterade den svåraste biten av banan väldigt bra; dock tappade hon tid mot Mair och var 80 hundradelar efter österrikiskan i mål. Det innebar i slutändan en fin femteplats som hon delade med Martina Dubovska från Tjeckien.

Fermbäck, Vemdalens IF, var nöjd med tredjeplatsen som innebar andra pallplatsen på två dagar i Ahrntal. Det blir hennes sjunde totalt i Europacupen, ec. Hon rankas också i topp i både slalom och totalt i ec för damer.

– Det kändes bra, jag Kändes bra kanske lite försiktigt i andra åket men ändå stabil åkning så jag är nöjd. Jag är supernöjd med tredje plats, säger Fermbäck via FIS Live från Ahrntal.

Sara Rask, Sollentuna SLK, låg på 13e plats efter första åket och hade lite svårt att få upp farten i andra. Hon korsade mållinjen som sexa och landade till slut på 17e plats. Susanne Jakobsen från Storklintens AK Skalp klättrade rejält uppåt i listan och slutade på 28e vilket innebar viktiga poäng. Lisa Nyberg, Åre SLK, slutade på 41:a plats. 

Här hittar du hela resultatlistan från damernas Eurpacup i Ahrntal.

Skribent: Lisa Johansson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info