Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Fjolårsvinnaren starkast i tajt Svenska Spel Alpine Elite Tour i Klövsjö

11 DEC 2021 19:28
Herrarnas första storslalomtävling i Svenska Spel Alpine Elite Tour i Klövsjö blev en kamp om hundradelarna. Starkast var fjolårsvinnaren David Törnqvist som visade storform.
  • Uppdaterad: 11 DEC 2021 19:28

Efter första åket var det tajt i toppen där Johan Silfält, Valfjällets SLK, och fjolårsvinnaren David Törnqvist, IFK Borlänge, var helt jämna och gick in i delad ledning. Detta med endast två hundradelar till godo på Salomo Sirvio från Finland. Och från första till åttonde placering skilde endast 38 hundradelar. 

Med så små marginaler var det en given kamp om hundradelarna i andra åket. David Törnqvist var i form och var den som i slutändan tog hem vinsten före Oskar Gillberg som låg fyra inför andra åket med bara nio hundradelar upp till Törnqvist och Silfält. 

– Det var mycket inför andra åket när jag och Sillen låg helt delat. Så det var fullt ös i andra. När man lägger en plan och verkligen går för det 110 procent är det mycket känslor i mål, säger Törnqvist.

Starkt andra åk av Törnqvist

När Törnqvist korsade mållinjen i andra åket hade han lagt sex tiondelar mellan sig och tvåan Gillberg. 

– Jag ville bara ta chansen och skicka på det ännu mer och verkligen se det här som en prövning inför ec. Det var riktigt rough underlag idag men det gick vägen.

Som vinnare av första herrtävlingen i Svenska Spel Alpine Elite Tour den här säsongen vann han utöver prispengar och sakpriser ta emot Svenska Spels hejapris om 10 000 kronor. Priset innebär att hälften av summan doneras till åkarens hemmaklubb för att utveckla klubbens barn- och ungdomsverksamhet. 

– Det betyder otroligt mycket. Det blir en extra skjuts ner till Europa, man behöver inte gå back lika mycket för det är en en väldigt dyr sport så varenda stöd hjälper så otroligt mycket. Och det är kul att få en lite större summa. 

Johan Silfält hade ett fint andra åk och slutade på tredje plats, före Odin Hjartason från Östersund-Frösö SLK, Tobias Hedström, Duveds IF, och förstaåkstvåan Salomo Sirvio. 

Här hittar du hela resultatlistan för herrarnas storslalom i Klövsjö 11 december >>

 Läs mer om Svenska Spel Alpine Elite Tour och hur du följer tävlingarna här >>

I länken ovan hittar du också den aktuella poängställningen i cupen.

David Törnqvist tog hem första storslalomsegern och ett hejapris från Svenska Spel: 10 000 kronor som delas mellan honom och hemmaklubben.

Skribent: Lisa Johansson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info