Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Hanna på pallen i Livigno

28 FEB 2021 12:39
Hanna Aronsson Elfman slog till med karriärens första pallplats i Europacupen när hon körde in på andra plats i Livignos storslalom.
  • Skapad: 28 FEB 2021 12:39

Kils SLK:s suverän fortsätter att ta stora kliv i sin alpina karriär och efter att varit på tredje plats efter det första åket, avancerade Hanna ett snäpp och säkrade en andraplats. Hon var nio hundradelar från segrarinnan Marte Monsen, Norge och åtta hundradelar före polskan Magdalena Luczak. Sara Rask blev näst bästa svenska på sjätte plats, även sollentunaåkaren börjar hitta allt mer rätt med sin åkning och ny blev det ånyo en plats i toppen. Hilma Lövblom, Täby SLK, såg till att förgylla den svenska dagen ytterligare när hon gick in på plats åtta. Hon var fyra efter det första åket men halkade tyvärr ner i det andra. Nämnas bör också Åre SLK:s Lisa Nyberg som med startnummer 67 kunde köra in på en slutlig 37:e plats.

I den totala Europacupen ligger nu svenskorna, Hanna, Sara och Hilma på plats sju, åtta, och nio. I storslalomcupen är Hilma tvåa och Hanna avancerade till en femte plats efter söndagens tävling.

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info