Hoppa till sidans innehåll
Foto: MAXIM THORE

Hector 12 & första VC-poängen för Elfman-Aronsson i säsongspremiären

23 OKT 2021 14:13
Damernas världscupspremiär i Sölden är genomförd, i riktiga drömförhållanden med strålande sol och ett knallhårt underlag. Foto BIldbyrån
  • Skapad: 23 OKT 2021 14:13

Först ut av svenskorna var Sara Hector, Kungsbergets Alpina, som avslutade säsongen ifjol riktigt starkt, tog sig an hanget i Rettenbachpisten med startnummer 12 för tionde gången i karriären. I mål som sexa, men några åkare lyckades kila in sig före och placerade henne på en 12 plats när första åket summerades. Näst på tur bland svenskorna var Hilma Lövblom, Täby SLK, som med startnummer 37 gjorde ett stabilt åk, men lyckades inte kvala till det andra åket och landade på plats 35 i sin säsongspremiär. Estelle Alphand, Åre SLK, hade inte heller en tid som räckte bland de 30 bästa utan fick nöja sig med plats 39. Men ytterligare glädjeämne fick vi med oss från det första, 18-åriga Hanna Aronsson Elfman från Kils SLK som gjorde ett riktigt fint förstaåk och lyckades med sin 26 plats ta sig till ett andraåk i världscupsammanhang.

Väl i det andra lyckades Hanna som den regerande JVM-mästaren i storslalom, hålla nerverna i styr i den 65-procentiga lutningen och bärgade därmed sina allra första VC-poäng med sin 26 plats! Sara som i säsongspremiären ifjol slutade på plats 14, lyckades två pinnhål bättre än ifjol och slutade på en slutlig 12 plats i dagens race.

Vann tävlingen gjorde Mikaela Shiffrin, USA, som vann karriärens 70 världscupsseger.

Imorgon väntar åter tävlingar i Sölden då det är herrarnas premiär som väntar, där svenskarna Mattias Rönngren från Åre SLK som jagar karriärens första poäng i hanget & VC-debutanten Tobias Windingstad, Jönköpings SLK som ska göra sina första svängar på den allra största scenen.

Första åket drar igång 10.00, det andra 13.30 live på SVT1 & SVT Play.

Skribent: Erik Segerström
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info