Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll
Foto: THOMAS BACHUN

Hector fin femma i Lech/Zürs parallellslalom

15 NOV 2021 16:07
Den alpina världscupen rullade vidare med årets enda parallellslalom i världscupsammanhang där Sara Hector lyckades bäst av svenskarna.
  • Uppdaterad: 15 NOV 2021 16:07

Det var det regerande VM-silverlaget från Cortina som gjorde sitt yttersta i helgen som inleddes med damernas kval. Sara Hector, Kungsbergets Alpina, tog sig vidare från kvalet med plats 7, men tyvärr för Estelle Alphand, Åre SLK, var hon åtta hundradelar för långsam för att nå en plats bland de 16 främsta och slutade på plats 21. Visserligen världscuppoäng för Estelle, men ingen finalplats den här gången. Väl i finalerna fick Sara tufft motstånd direkt, den regerande VM-och slalomcupsvinnaren Katharina Liensberger, Österrike. Sara tog sig vidare till kvartsfinalerna, där det tyvärr tog stopp mot Andreja Slokar, Slovenien, som sedermera stod som slutsegrare av hela tävlingen. Sara vann dock placeringsheatet och slutade därmed på en fin femteplats och fortsatte den stabila inledningen i Sölden med ett ytterligare ett bra resultat.

 Mattias Rönngren, Åre SLK och Kristoffer Jakobsen, Storklinten AK SKALP, kvalade i sin tur på söndagen. En riktigt tajt batalj skulle det visa sig, Mattias var blott +0,55 bakom kvalvinnaren, men var +0,11 för långsamt för att ta sig vidare till finalerna. Tyvärr inga finaler för Kristoffer Jakobsen som får ta nya tag när det vankas slalompremiär i mitten av december. Kommande helg är det slalomdamernas tur att göra sin säsongsdebut, dubbla slalomrace väntar i finska Levi.

Skribent: Erik Segerström
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info