Hoppa till sidans innehåll
Foto: GEPA pictures/ Patrick Steiner

Hector levererade två stabila åk i Kronplatz

26 JAN 2021 19:40
Sara Hector är tillbaka topp tio efter den tunga helgen i Kranjska Gora där ingenting egentligen stämde. Tionde plats i Kronplatz storslalomtävling och det efter att hon varit åtta i det första åket.
  • Skapad: 26 JAN 2021 19:40

Återigen hårt underlag, men den här gången blänkte inte isen i solskenet, vilket också innebar att förutsättningarna för att prestera bra skidåkning var bättre. Sara Hector inledde mycket bra och efter det första åket var hon på åttonde plats. I andra åket inledde hon också förtroendeingivande, hängde med bra och levererade fin storslalom. Ingången i branten blev inte helt perfekt och där tappade Sara tid. Höll sedan ihop åket fint sista delen där ett slagit underlag ställde till med stora problem för många. Sara halkade ner två placeringar från första åket och slutade på en tiondeplats. Men mest viktigt var att hon gjorde två bra åk och visade att hon är tillbaka efter debaclet i Kranjska Gora.

Estelle Alphand har haft en varierande inledning på den här säsongen. Även lämnat slalomdisciplinen för att fokusera mer på super-G. I gårdagens storslalom visade Estelle att formen kan vara i antågande när hon körde in på en 13:e plats i första åket. I det andra åket fick hon en miss tidigt och sedan följde det med henne under hela resan. Fick sedermera en rejäl miss som förstörde dagen, stod för ett tag stilla och fick trampa upp för att klara en port och landade följaktligen på den sista 29:e platsen.

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info