Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

High five för en slalomsväng i Ragunda

10 MAR 2021 16:57
Under bågarna, runt käpparna, sedan en high five med gubben mitt backen. Det är full fart i Hammarstrands slalombacke och ett gäng barn är i full färd med att ta sig genom banan i skidskolan.
  • Skapad: 10 MAR 2021 16:57

Caroline Jonsson är en av ledarna som tar mot barnen när de dyker upp under kvällen. Samling vid dalstationen och snabb genomgång, några enkla övningar med skidor på fötterna och sedan full fart till liften.

Tisdagar och torsdagar är det skidskolan i backen i Hammarstrand och Caroline och Andreas Bergvall är på plats och tar hand om ungdomarna.

– Jag har själv varit aktiv och det är roligt att barnen vill lära sig att åka skidor. Intresset är stort, i dag är det några färre än vanligt när det är sportlov, men annars är det bra uppslutning, säger Caroline.

Den enkla liften fyller sin funktion, barnen tar sig upp i backen där det väntar ny samling innan de ska börja åka utför den i förväg uppställda banan. Under bågarna, sedan snygga svängar runt några käppar och därefter en high five med figuren som snurrar flera varv när handen träffar madrassen.

Snabbt upp igen och sedan nytt åk. Kvällens sista övningar blir en följa John, där barnen turas om att vara i täten. Sedan samling vid liften och avslut för kvällen. Rosenkindade barn, fulla av glädje och skratt beskriver för föräldrar hur kvällen varit. Baklängesåkning, den här gången ramlade jag inte en enda gång i liften, superlativen flödar och Ragunda Alpina kan räkna in ännu en lyckad kväll med barnens skidskola.

Finns det föreningar som inte uppmärksammat materialet:  Barnens alpina skidskola från Svenska Skidförbundet, kan ni gå in på länken nedan för ytterligare information:

Barnens alpina skidskola

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info