Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Hilma Lövblom på Europacuppallen - trea i tuffa Andalo

12 DEC 2021 16:04
Söndagens storslalom i tuffa Andalo, Italien, slutade med tredje Europacuppallen för Hilma Lövblom. Nu väntar slalom och världscup i Courchevel.
  • Uppdaterad: 12 DEC 2021 16:04

Hilma Lövblom, Täby SLK, körde in sin tredje pallplats i Europacupen efter två fina storslalomåk i italienska Andalo, som bjöd på hårdpackat före, åtta minusgrader och sol på söndagen. Lövblom låg etta efter första åket med 24 hundradelars marginal till tvåan Camille Rast, Schweiz, och 37 till Hanna Aronsson Elfman, Kils SLK. 

I andra åket var det dock Rast stod för snabbaste tiden. Hon knep därmed förstaplatsen före lagkamraten Selina Egloff, som låg femma inför andra åket, med 75 hundradelars marginal och 1.24 före Hilma Lövblom.

Andalo - tuffast på Europacupen

– Det känns jättekul, jag är verkligen så glad. Jag är jättenöjd med första åket. Andra åket var riktigt krigigt, det var lite slagigare och man kände allt. Jag var ute och flög lite så det var lite tuffare i andra men jag är nöjd med helheten, säger Hilma Lövblom, som tycker att just Andalo är en av de svårare tävlingarna.

– Det är en ganska lång storslalom, det trycker på ganska bra och branten kommer sent i åket så man är helt slut. Det är verkligen den tuffaste storslalomen på Europacupen, både psykiskt och fysiskt. Jag har tyckt att den här tävlingen är så himla tuff så det var skönt att bryta det.

Slalom och världscup väntar

Lövblom debuterade i Europacupen säsongen 2017 i Funäsdalen. Då slutade hon på en fyrtionde plats och har sedan dess stadigt klättrat uppåt i i resultatlistor och ranking. Under förra säsongen presterade hon inte mindre än sju topp tio-placeringar varav en tredjeplats och en vinst. Storslalomen i Andalo var hennes andra Europacup den här säsongen och nu väntar slalomtävlingar i Valle Aurina/Ahrntal innan det är dags för världscup i Courchevel.

– Det är skönt att få med mig det här idag till det (som kommer framöver).

Även övriga svenskor stod för fina insatser. Sara Rask gick in som näst bästa svenska på 15:e plats. Moa Boström Mussener tangerade sin bästa placering i Europacupen med en 19:e plats och Lisa Nyberg tog poäng. 

Se hela resultatlistan här >>

Under helgen har herrarna kört fart i Santa Caterina, Italien. Under måndagens super G var Filip Steinwall, IFK Lidingö, bästa svensk på 54:e plats. Det är hans näst bästa placering av de fyra super G-race han kört i Europacupen. Johan Hagberg från Avesta AK, som tog poäng i lördagens störtlopp, slutade på placeringen efter Steinwall. Klicka på länkarna nedan för att se fullständiga resultat från Santa Caterina.

11 december störtlopp herrar 

12 december störtlopp herrar 

13 december super G herrar

Skribent: Lisa Johansson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info