Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Hofstedt bäste svensk på tiondeplats i JVM

05 MAR 2021 14:01
Adam Hofstedt, Karlstads SLK fortsätter att åka stabilt i JVM i Bansko och i den avslutande slalomdisciplinen körde han in på tionde plats efter att klättrat fem placeringar i andra åket.
  • Skapad: 05 MAR 2021 14:01

Adam visade redan under storslalomtävlingen att han är i god form och där var det en rejäl miss i det andra åket som grusade förhoppningarna om en uppkörning i resultatlistan. När det var dags för slalom under fredag hade Hofstedt skakat av sig den fadäsen och gjorde ett mycket bra första åk och gick in på 15:e plats. Där ska också nämnas att Axel Lindqvist, Sundsvalls SLK var femma och hade bra slagläge för en slutlig plats på pallen.

I andra åket kunde Adam fortsätta sin stabila åkning och levererade andra åkets sjätte tid, vilket räckte till avancemang fram till en slutlig tionde plats.

Axel Lindqvist kunde inte knyta ihop söcken under fredag, grenslade och därmed var den tävlingsdagen förstörd för medelpadingen. Även de övriga två svenskarna i startfältet fick varsin DNF. William Hansson i första åket och Gustaf Lindqvist i det andra.

Tävlingen vanns av amerikanen Benjamin Ritchie. Fadri Janutin, Schweiz var tvåa och bronsmedaljen gick till österrikaren, Joshua Sturm.

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info