Hoppa till sidans innehåll
Foto: GEPA pictures/ Thomas Bachun

Hundradelarna på fel sida för svenskarna i Val d’Isère och St. Moritz

11 DEC 2021 15:25
En på förhand riktig tuff utmaning väntade svenskarna i dagens storslalom och Super G. Inte bara sett till startnummer, utan även vädrets makter som satte sin prägel på tävlingarna.
  • Skapad: 11 DEC 2021 15:25

Först ut var Mattias Rönngren, Åre SLK, som ju visat gryende form med bland annat en sjätteplats i Europacupen, som gav sig iväg nerför klassiska La Face de Belleverde som bjöd på riktigt tuffa förutsättningar. Ett efter förutsättningar bra med åk med startnummer 56, men tyvärr var han 12 hundradelar för långsam mellan start och mål och landade på en försmädlig 32 plats. 

Väl i St.Moritz var både Lisa Hörnblad, Höga Kusten AK och Estelle Alphand, Åre SLK redo för Super G. Lisa först ut av de två, med startnummer 37 hittade hon ingen riktig harmoni i den tekniska banan och utmanande sikt och slutade på plats 45. Estelle näst på tur, som ju slog till med en fin-fin andraplats i Europacupen i veckan, var blott sju hundradelar från att slå sig in bland de 30, och fick istället nöja sig med plats 31.

Nya chanser imorgon för svenskarna, där Estelle Alphand och Jonna Luthman, Åre SLK, mönstrar det svenska laget i St.Moritz och i Val d’Isère där Kristoffer Jakobsen, Storklinten AK Skalp, ska få göra slalomdebut för säsongen.

Samma tider som idag även imorgon, 09.30 från Val d’Isère på TV6 och Viaplay, 10.30 från St.Moritz på SVT1.

 

Skribent: Erik Segerström
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info