Hoppa till sidans innehåll

Italiensk dominans och nära poäng för Hörnblad i Val d’Isère

20 DEC 2021 08:47
Italienskorna såg ett tag ut att ta en trippel i Val d’Isères Super G. Sofia Goggia, som vann gårdagens störtlopp var snabbast även idag. Lisa Hörnblad gjorde ett sabilt åk, men slutade straxt utanför poängplats.
  • Uppdaterad: 20 DEC 2021 08:47

Sofia Goggia gick ut som nummer fem och gjorde för andra dagen i rad det snabbaste åket och straxt efter henne som nummer sju satte Federica Brignone det då nästsnabbaste åket femtioen hundradelar efter och som nummer elva åkte Elena Curtoni ner som trea en hundradel bakom Brignone. En pall som höll sig fram till åkare nummer nitton, norskan Ragnhild Mowinckel som gjorde ett riktigt fint åk och bröt den italienska pallen och klämde sig in på en fin andra plats nitton hundradelar efter Goggia. I övrigt en bra italiensk dag med tre åkare topp fyra.

De svenska åkarna Lisa Hörnblad, Högakustens Alpina och Estelle Alphand, Åre SLK startade med nummer trettiofem och fyrtiosex. Lisa gjorde ett stabilt och visar på att åkning finns där, men hade inte ett tillräckligt högt tempo och slutade straxt utanför topp trettio på plats trettiotre.

Estelle inledde piggt, men åkte ut, när hon inte fick fast skidorna ordentligt, drev ner i linjen och klarade inte att komma upp mellan portarna igen.

Nu tar de kvinnliga fartåkarna ett uppehåll fram till trettonde januari då de åker till Zauchenzee för ett störtlopp och ett Super G.      

Skribent: Kalle Olsson Bexell
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info