Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll
Foto: GEPA pictures/ Andreas Pranter

Karin Stolt Halvarsson ny nationell chef för alpint och skicross

26 MAJ 2021 15:32
Karin Stolt Halvarsson, Åre, blir ny nationell chef för grenarna alpint och skicross i Svenska Skidförbundet.
  • Skapad: 26 MAJ 2021 15:32

Karin tillträder tjänsten hösten 2021 och gör därmed comeback inom skidsporten efter tre år hos Jämtkraft i den kommunala elbolagsbranschen.

– Känns otroligt roligt att välkomna Karin tillbaka till skidfamiljen och jag är övertygad om att hon med sin passion, kommunikationsförmåga och ledarerfarenhet kommer kunna göra stor skillnad i vår möjlighet att samla den utförsåkande delen av skidsverige framöver, säger alpin chef, Tommy Eliasson Winter.

Karin Stolt Halvarsson har en gedigen bakgrund inom skidsporten som tog sin början i Sundsvall. Det blev några säsonger på landslagsnivå innan karriären avslutades och hon utbildade sig till lärare. Efter ett antal år i klassrummet tog hon klivet tillbaka till den alpina sporten i samband med alpina VM i Åre 2007. Vd för världscupbolaget i Åre, samt ytterligare ett alpint VM 2019 kan tillskrivas hennes cv, samt ett oräkneligt antal timmar i skidbackar runt om i Sverige, när barnen tävlat och tränat i olika former av skidåkning. Skidor både utför och uppför går som en röd tråd i hennes tillvaro, både i professionen och privat

Karin har senaste tre åren varit ansvarig för kommunikationsavdelningen och suttit i ledningsgruppen hos Jämtkraft i Östersund, men väljer nu att återvända till idrotten i sin profession och axla rollen som nationell chef för alpint och skicross.

– Det här känns otroligt roligt. Skidåkning har varit och är en stor del av mitt liv. Jag brinner för utveckling och hoppas kunna bidra med den kunskap och kompetens jag samlat på mig genom åren både genom tränings- och tävlingsverksamhet men även som arrangör och förälder till skidåkande barn. Jag känner stor glädje att få bli en del av utvecklingen av Svenska skidförbundets nationella verksamhet i alpint och skicross. Med stor entusiasm och med vetskapen om att det är en kompetent skara medarbetare jag får som kollegor längtar jag till hösten när jag tillträder, säger Karin.

Karin efterträder Anders Sundqvist, som i och med att Karin tillträder kliver in i en ny roll inom skidförbundet, där han bland annat kommer arbeta med anläggningsfrågor för alpint och skicross.

– Anders är och har varit en stöttepelare inom Svensk utförsåkning i många år och det känns glädjande att han med sin erfarenhet vill fortsätta bidra till att stötta såväl privata som kommunala anläggningar med att hitta utvecklingsmöjligheter och samarbetsformer Anläggningar är en grundförutsättning för att vi ska kunna bedriva våra idrotter, det känns otroligt bra att Anders arbeta vidare med oss i den rollen, säger Tommy.

För ytterligare information:

Tommy Eliasson Winter, alpin chef: +46 (0) 73 180 83 94

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info