Hoppa till sidans innehåll

Konstaterad knäskada för Monsen

16 DEC 2021 18:17
Felix Monsén har en konstaterad knäskada efter kraschen i italienska Val Gardena. Han fördes till Bressanone för skiktröntgen under eftermiddagen. – Man har konstaterat att knäskålssenan är av, säger landslagsläkare Jakob Svanberg.
  • Skapad: 16 DEC 2021 18:17

Felix Monsén kraschade under den officiella störtloppsträningen inför helgens världscuptävlingar i Val Gardena på torsdagen. Efter undersökning på sjukhus i Bressanone är det konstaterat att han ådragit sig knäskada. 

Felix knä har undersökts med skiktröntgen i Bressanone och man har konstaterat att knäskålssenan är av. Han är nu på väg till Innsbruck där man kommer att göra nya undersökningar, säger landslagsläkare Jakob Svanberg. 

Enligt Svenska landslagstränaren Charly Pichler ska det inte ha varit en i övrigt allvarlig krasch och inga rygg- eller huvudskador har konstaterats. I Innsbruck väntar bland annat magnetröntgen. 

– Nästa steg är att göra en magnetröntgen för att bedöma om det finns några eventuella associerade skador på till exempel ligament eller menisker. Först efter det kan vi säga något om kommande operationer och prognos för läkning och återhämtning, säger Jakob Svanberg. 

Skribent: Lisa Johansson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info