Hoppa till sidans innehåll
Foto: GEPA pictures/ Matic Klansek

Långa svängar i Saalbach och teknik i Slovakien

04 MAR 2021 16:08
Ett nytt veckoslut stör för dörren och då väntar alpina världscuptävlingar för både damer och herrar. I slovakiska Jasna är det teknikhelg för damerna samtidigt som herrarna kör fart i Saalbach, Österrike.
  • Skapad: 04 MAR 2021 16:08

För svensk del är det representation på båda håll och i Saalbach har Felix Monsén, Åre SLK, visat under träning att formen är god. Hade tionde bästa tid på första träningen, lite längre bak på den andra, men det finns alla förutsättningar för att han ska kunna göra någonting riktigt bra när det är dags för tävling. Andra svensk på start i Saalbach är Olle Sundin, Djurgårdens IF. Han har under senaste tiden levererat mycket bra åkning i Europacupen och blir intressant att följa i hanget som 2025 kommer vara arena för alpina världsmästerskapen.

Tävlingarna som går i Saalbach är ett störtlopp som skulle körts i Wengen och sedan störtlopp och super-G som den här helgen skulle avgjorts i norska Kvitfjell.

Damerna är i Slovakien och Jasna och där väntar storslalom och slalom. Fem åkare ingår i den svenska truppen, där det kommer vara fyra på start i slalom och sedan två i storslalom.

Svenska truppen, herrar, Saalbach 5–7 mars: Felix Monsén, Åre SLK, Olle Sundin, Djurgårdens IF. Damer, Jasna 6–7 mars: Emelie Wikström, IFK Sävsjö, Sara Hector, Kungsbergets AK, Estelle Alphand, Åre SLK, Charlotta Säfvenberg, Umeå UHSK, Elsa Fermbäck, Vemdalens Alpina.

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info