Hoppa till sidans innehåll

Mika Gustafsson blir ny tränare för slalomherrarna

24 JUL 2021 14:45
Mika Gustafsson blir ny tränare i Alpina landslaget, ansvarig för slalomherrarna.
  • Skapad: 24 JUL 2021 14:45

– Vi är mycket glada som har lyckats rekrytera Mika till vår organisation, med hans gedigna erfarenhet inom alpinskidåkning, säger Lars Melin, Landslagschef på Ski Team Sweden Alpine.

Mika har själv varit aktiv i det svenska landslaget som avslutades med ett benbrott under sin proffskarriär i USA. Det tidiga avbräcket i USA, ledde honom in på tränarspåret. Endast 23 år gammal började han sin tränarkarriär och Mika har sedan tidigt 90-tal varit tränare för såväl Sverige, Norge som Kanadas landslag, men har de senaste åren drivit en egen träningsakademi.

I det svenska alpina landslaget kommer Mika ta hand om träningen för världscupherrarnas slalomåkare.

– De svenska slalomherrarna står inför en väldigt spännande tid, vi har åkare som ligger på gränsen till den yppersta världseliten, med en jättepotential och sedan har vi många unga killar som är på väg uppåt. Som ansvarig för utvecklingen och träningen av Sveriges slalomherrar finns det en tydlig målsättning och vi ser att Mika med sin erfarenhet är en mycket spännande rekrytering för att axla denna roll, säger Lars Melin, Landslagschef Ski Team Sweden Alpine

– Det känns oerhört inspirerande att få anta utmaningen att träna de svenska herrarna och det första målet som ligger framför oss är så klart OS i Peking 2022, säger Mika Gustafsson.

Mika kommer börja sin anställning från 1 augusti.

Skribent: Erik Segerström
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info