Hoppa till sidans innehåll
Foto: GEPA pictures/ Harald Steiner

Monsén 17 i VM-störtloppet

14 FEB 2021 19:03
Felix Monsén gjorde några små misstag under sitt störtloppsåk i Cortina och tiden rann iväg. Slutade på 17:e plats, 1,52 sekunder efter vinnaren Vincent Kriechmayr, Österrike.
  • Skapad: 14 FEB 2021 19:03

Efter prestationerna i träningsåken och den senaste tidens resultat i världscupen fanns förhoppningar om att Felix Monsén; Åre SLK skulle kunna prestera riktigt bra i VM-störtloppet i Cortina. Hans insats var inte undermålig, klart godkänd, men det finns så mycket mer hos Felix.

Redan inledningsvis var han lite efter och under resans gång ned mot mål blev det små misstag och tiden rann iväg. Felix kom lite fel in i åket, timingen inte riktigt hundra och han själv var också besviken efter målgång.

– Hade gärna velat sätta ett åk, men nu blev det inte så. Kanske inte så besviken över själva resultatet, mer att jag inte fick till åkningen, sa Felix efter tävlingen.

Om Felix hade varit topp 15 hade han kunnat tillgodoräkna sig poäng till world cup startlist, men det felade med sju hundradelar.

Olle Sundin som var andra svensk i VM-störtloppet körde ur. Öppnade helt okej, men hamnade långt ner i traversen och blev tryckt och kunde inte ta sig tillbaka in i linjen och banan.

Under måndag väntar ny möjlighet då det är kombinationstävling för både damer och herrar.

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info