Hoppa till sidans innehåll

Monsen borta resten av säsongen

16 DEC 2021 22:38
Efter ytterligare undersökningar efter torsdagens krasch i Val Gardena står det klart att förutom en skadad knäskålssena har Felix Monsén även en trasig menisk och skadat korsband. Detta innebär att han är borta från resten av tävlingssäsongen.
  • Skapad: 16 DEC 2021 22:38

Felix Monsén kraschade under torsdagens störtloppsträning inför störtloppstävlingarna i Val Gardena, Italien, i helgen. Monsén fördes till sjukhus i Bressanone där det genomfördes en skiktröntgen som visade att hans knäskålssena var av. Han flögs sedan till Innsbruck för ytterligare undersökningar och nu kommer besked om att det även finns skador på menisk och korsband. 

– Felix är nu vidare undersökt i Innsbruck. MR (magnetröntgen) visar tyvärr som befarat att det finns ytterligare skador. Utöver den trasiga knäskålssenan är främre korsbandet helt av och den yttre menisken är skadad. Vi planerar för operation i Innsbruck inom kort. Detta innebär att Felix blir borta från OS och resten av denna säsong, säger landslagsläkare Jakob Svanberg.

Enligt landslagstränaren Charly Pichler var själva kraschen inte ovanligt våldsam. Monsén föll i slutet av träningsåket och blev liggande med starka smärtor i vänster knä. Han var vid medvetande under och efter fallet och kom ihåg händelsen. De första undersökningarna och de koller som genomfördes i Bressanone visade att det inte rörde sig om några nack-, rygg- eller huvudskador. 

Skribent: Lisa Johansson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info