Hoppa till sidans innehåll

Ny seger för Öhlund i Svenska Spel Alpine Elite Tour

12 DEC 2021 13:32
Åreåkaren tillika förstaårsjunioren Cornelia Öhlund åker från Klövsjö med dubbla segrar i damernas storslalom. 16-åringen upprepade lördagens bedrift och rankas nu som bästa dam född 2005 - i världen.
  • Uppdaterad: 12 DEC 2021 13:32

På lördagen tog Cornelia Öhlund sin första seger i Svenska Spel Alpine Elite Tour. I söndagens storslalom tog hon sin andra. Men det var små marginaler som till slut var på Åreåkarens sida. 

Gårdagsvinnaren låg trea efter första åket, 73 hundradelar efter ledaren Liza Backlund från Sundsvalls SLK som slutade femma i lördagens tävling. I andra åket tog dock Öhlund tillbaka initiativet och Backlund fick se sig besegrad med endast åtta hundradelar. Backlund slutade tvåa med 70 hundradelar till godo före gårdagstvåan Sophie Nyberg, också Åre SLK. 

Cornelia Öhlund med startnummer 15 hade heller inga problem med det fortsatt relativt mjuka underlaget. 

– Det känns jättehärligt, helt fantastiskt. Jag kände att det kommer att vara mjukt men det jag tänkte mest på var att försöka åka så bra som möjligt även om startnumret var sent. Men det gick ju bra ändå, säger Cornelia Öhlund. 

Rankas som världens bästa 05a

Med vinsterna och sammanräkning av övriga resultat är hon nu rankad som världens bästa damåkare född 2005 i både storslalom och slalom. 

– Det känns jättehäftigt. Tidigare har man inte fått köra mot resten av världen så då vet man inte var man ligger men det känns väldigt bra. Det inspirerar mig att åka bättre och behålla den platsen. 

Nu väntar tävlingar på hemmaplan för FIS-tävlingar i slalom måndag och tisdag. Sedan följer ett jullov präglat av träning innan det börjar om igen. Topp sex i varje deltävling i Svenska Spel Alpine Elite Tour tar emot prispengar från arrangören men vinnaren får också ett hejapris utfärdat av Svenska Spel värt 10 000 kronor. Priset delas mellan åkaren och åkarens hemmaklubb där 5000 kronor doneras till klubben för att utveckla barn- och ungdomsverksamheten. Det betyder ett tillskott till Åre SLK tack vare Öhlunds vinst. 

Vad har Åre SLK betytt för dig?

– De har hjälpt mig väldigt mycket med träningsförhållanden. Det är väldigt bra backar - vi har fått köra på Nationalarenan (i Åre reds. anm.) till exempel. De har hjälpt mig och förberett mig för den här dagen, med svåra underlag och svårare backar.

Matilda Edvinsson från Kiruna BK, Alva Wallin, Leksands SLK och Tilde Kandell från Leksands SLK placerade sig på plats fyra till sex i söndagens storslalom.

Här hittar du poängställningen efter Svenska Spel Alpine Elite Tour i Klövsjö >>

Klicka på länken här för att se sändningarna från Klövsjö >>

Skribent: Lisa Johansson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info