Hoppa till sidans innehåll
Foto: GEPA pictures/ Thomas Bachun

Ny stabil insats av Felix i störtlopp

05 FEB 2021 17:18
Åreåkaren Felix Monsén visar att VM-formen är i antågande. I Garmisch Partenkirchens världscupstörtlopp körde svensken in som 20 man och på det sätt han gjorde det imponerade.
  • Skapad: 05 FEB 2021 17:18

Italienaren Dominik Paris såg till att ikläda sig rollen som en av favoriterna när kampen om VM-guldet i störtlopp ska avgöras om drygt en vecka. Seger i GPK, före schweizaren Feuz och österrikaren Mayer. Men åter till Felix och hans prestation. En krasch som innebar att tre rader med nät blev trassel och tidsåtgången för att få ordning på det gjorde att programmet starkt försenades. Tidsförskjutningen i sig var nog inga problem, däremot försvann solen bakom bergen och under långa sträckor hade åkare med startnummer som Felix, runt 37, klart sämre sikt. Det till trots gjorde Monsén ett stabilt åk, tog inga onödiga risker, parerade de små misstagen som gjordes på ett föredömligt sätt. Kanske lite passiv i några svängar, men det kan klart tillskrivas kontot dålig sikt.

Nya poäng och under lördag väntar super-G i samma ort. Därefter är det VM i Cortina och det går helt klart åt rätt håll för Felix.

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info