Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Olle och Estelle svenska mästare i super-G

25 MAR 2021 15:34
Olle Sundin, Djurgårdens IF och Estelle Alphand, Åre SLK blev under torsdag svenska mästare i super-G i Åre.
  • Uppdaterad: 25 MAR 2021 15:34

Efter dagar med väderproblematik, sken solen över både arrangörerna Sollentuna SLK och åkarna i torsdagens tävling. Såväl Olle som Estelle tillhörde förhandsfavoriterna och duon såg till att vara snabbast. Olle vann med 42 hundradelar före tvåan Felix Monsén, som hade oturen att bli avvinkad under sitt åk på grund av att åkaren före honom föll olyckligt och låg var i backen. Det blev skotertransport upp till start i gen för Felix, som fick ladda om och köra på nytt, vilket kanske inte är optimalt. Men det förtar inte på något sätt Olle Sundins insats. Sundin åkte mycket bra och visade formen från hans framfart i Europacupen under säsongen allt jämt finns kvar. Trea i tävlingen, som även var internationell, blev norrmannen Markus Nordgard Fossland, men trea i svenska mästerskapet blev Johan Hagberg, Avesta AK, som tog hand om bronspengen, 84 hundradelar bakom Sundin.

I damklassen blev det en riktig hundradelsstrid mellan Åre SLK:s Estelle Alphand och Kungsbergets Sara Hector. Estelle var den här gången nio hundradelar snabbare än Sara och kunde därmed plocka hem sitt första svenska mästerskapsguld. Sedan tidigare har hon ett franskt mästerskapsguld i störtlopp.

Sara Hector knep silvret och sedan var det nybakade juniorvärldsmästarinnan Hanna Aronsson Elfman, Kils SLK som såg till att plocka hem bronspengen, hennes första mästerskapsmedalj i seniorsammanhang, men knappast den sista.

Under fredag är det storslalom för damer på programmet, herrarnas dito avgörs på lördag och sedan avslutas SM-veckan i Åre med slalom för både dam- och herr under söndag.

Resultat herrar

Resultat damer

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info