Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll
Foto: GEPA pictures/ Harald Steiner

Personbästa av Hector i finalen

20 MAR 2021 16:37
Sara Hector, Kungsbergets AK, fortsätter att prestera bra åkning i slalom. I världscupfinalen i Lenzerheide, Schweiz, slutade hon på femte plats efter att kört upp sig två placeringar i andra åket.
  • Skapad: 20 MAR 2021 16:37

Sara Hector var ensam svenska på plats i världscupfinalen, men hon såg till att hålla fanan högt och leverera karriärens bästa slalomtävling.

Redan efter det första åket när hon körde in på sjunde plats kunde vi ana att någonting extra var på gång. Hon har sedan tidigare två nionde platser som bästa resultat i disciplinen, 2015 var året och tävlingar i USA och Zagreb.

Men nu kan Sara skriva in en femte plats i protokollet över personligt bästa resultat i slalom. Andra åket i gårdagens tävling var en kämpainsats, där hon mot slutet blev sen i linjen, men där vilja och skicklighet höll henne kvar i banan och också gjorde att hon skar mållinjen med bästa tid. Österrikiskan Katarina Liensberger vann finalen före Mikaela Shiffrin, USA och sedan Michelle Gisin, Schweiz på tredje plats.

Under söndag väntar storslalom för damer med Sara Hector som svensk representant och slalom för herrar där Kristoffer Jakobsen är med på start.

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info