Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll
Foto: GEPA pictures/ Patrick Steiner

Personligt rekord för Elsa i Åre

12 MAR 2021 19:10
Elsa Fermbäck, Vemdalens AIF, blev bästa svenska när den första av två världscupslalom avgjordes i Åre under fredag. Hon slog till med personbästa när hon körde in på en 14:e plats och inkasserade 18 sköna världscuppoäng.
  • Skapad: 12 MAR 2021 19:10

Elsa har den här säsongen haft en enormt fin utvecklingskurva och den ser inte ut att stannat av. Hon åker rent, snabbt och under fredag tog hon verkligen chansen när hon i det andra åket gick ut med startnummer ett.

– Det är så roligt och jag är otroligt nöjd med resultatet. Det var svårt att veta hur långt det skulle räcka när jag gick i mål, blev lite tveksam när jag direkt blev nedknuffad en placering, men sedan visade det sig att det ändå var ett bra åk, säger en mycket glad Elsa i målfållan.

Hennes åk var bra, men ändå inte helt felfritt, vilket skvallrar om att det finns mer tid att kapa för vemdalsåkaren.

Hon blev bästa svenska med sin 14:e plats, när Sara Hector grenslade i andra åket och sedan missade övriga att kvalificera sig till åk två eller som i Emelie Wikströms fall, en uråkning.

– Jag gav det en chans, men visst är det lite surt att grensla, men så är det i slalom, marginalerna är små, sa Sara Hector, som gladde sig åt Elsas prestation.

– Fantastiskt roligt att se hennes namn där uppe, det är hon så värd, sa Hector som får ladda om för ny slalom under lördag.

En som däremot fick suga på framgångskaramellen en tid och kunde njuta av sin framfart under fredagen var Fermbäck. Den ena intervjun efter den andra avlöste varandra och vid flertalet tillfällen fick hon förklara varför det går så bra just nu.

– Jag åker rent, tidigare har jag sladdat lite i varje sväng, har tyckt att jag åkt bra, men det har aldrig gått snabbt. Jag har jobbat hela hösten på att få till svängen och nu sitter det där och då går det också fort, säger hon.

Efter uppståndelsen i målområdet blev det hem till lägenheten och sedan middag. Under lördag väntar ny slalom i Åre och ännu en möjlighet för Elsa att göra bra prestation. Nämnas ska också att övriga svenskor från det yngre gardet som var på plats, men inte kvalificerade sig till andra åket verkligen tog chansen och var ytterst nära att ta ett kliv mot en andra omgång. Fulla av energi tar de sats mot en ny dag och möjligheter.

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info