Hoppa till sidans innehåll
Foto: GEPA pictures/ Patrick Steiner

Poängplats och personbästa av Felix

26 JAN 2021 18:05
Årets vecka i Kitzbühel har inte varit någon framgångssaga för det svenska laget, men i måndagens super-G vände Felix Monsén på hela baletten och äntligen blev det lite medgång.
  • Skapad: 26 JAN 2021 18:05

Förta störtloppet avbröts, sedan blev det uråkning i det andra. Under måndag var sista chansen för Felix Monsén att få med sig ett resultat från årets vecka i Kitzbühel.

Super-G stod på programmet och det var onekligen en laddad Monsén som stod på start. Inledde åket mycket förtroendeingivande och fösta mellantiden skvallrade om att Felix kommit in bra i sitt åk. Han fortsatte hålla bra stil nedför ”die Streif”, men hamnade lite i obalans efter ett hopp, tappade lite riktning och högerfotaren in mot avslutande traversen blev tung. Felix tappade något, men lyckades ändå behålla mycket av sin fart och när han gick i mål var det som nummer 14. Halkade ner en placering innan tävlingen var över, men plats 15 är personbästa i disciplinen i världscupen och det lovar onekligen gott inför kommande tävlingar. Nästa farttävlingar i världscupen är 3–6 februari i tyska Garmisch Partenkirchen.

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info