Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll
Foto: GEPA pictures/ Thomas Bachun

Rönngren bra med efter första åket

19 FEB 2021 15:49
Det blev inte någon riktigt lyckad avslutning på VM för Mattias Rönngren, Åre SLK. Gjorde ett bra första åk och var 17:e inför andra, men där blev det tyvärr urkörning efter en lovande start.
  • Skapad: 19 FEB 2021 15:49

Storslalom stod på programmet för herrarna dagen efter att damernas dito avgjorts och där svenskan Estelle Alphand var 24 och Sara Hector körde ur.

Mattias gjorde ett stabilt första åk och hade lite av slagläge inför andra åket att kunna avancera och säkra poäng i world cup startlist och därmed förbättra sin startposition när det så småningom är dags för världscupvardagen igen. En bra start av andra åket gjorde att när Mattias kom till första mellantiden hade an utökat sitt försprång och såg ut att gå mot ledning i tävlingen. Men det ville sig inte riktigt hel vägen. Ett litet misstag, där Mattias för under hundradelen av en sekund tappade trycket på yttreskidan, innebar en uråkning och därmed var den dagen förstörd.

Mattias visar ändå att han är på god väg tillbaka efter sin axelskada och kan se fram mot avslutningen av säsongen med tillförsikt. Andra svensk på start i tävlingen var William Hansson, som försvann ur redan i det första åket.

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info