Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Rönngren sexa och ytterligare 6 svenskar topp 30 i dagens EC

02 DEC 2021 14:55
Säsongen är på allvar igång och så även Europacupen. Mattias Rönngren var bästa svensk i Zinals storslaom och Elsa Fermbäck placerade sig nia i Pass Thurns slalom.
  • Skapad: 02 DEC 2021 14:55

Herrarna har redan smugit igång sin europacuppremiär med Super G i schweiziska Zinal, men idag var det storslalom på programmet där vi fick två svenskar bland poängen varav en topp sex. Främst var Mattias Rönngren, Åre SLK, som med startnummer 10 imponerade stort i det första åket och var snabbast av samtliga, ett fint formbesked minst sagt. En annan typ av bansättning i det andra åket premierade onekligen de åkare som startade tidigt, men Mattias höll ihop det bra och landande på en fin sjätteplats, hans näst bästa prestation i EC-sammanhang och dessutom säsongens första poäng för Tobias Windingstad, Jönköpings SLK, som slutade på plats 30. Imorgon väntar åter storslalom för herrarna i samma backe.

Damerna som under fjolårssäsongen imponerade med sin bredd i Europacupen, fortsatte visa styrka även i årets säsongsupptakt. Redan igår visade Jonna Luthman, Åre SLK, form med att bli 13 och bästa svenska i österrikiska Mayrhofen, och idag fortsatte tävlandet men då i slalomdisciplinen och i grannorten Pass Thurn.

Elsa Fermbäck, Vemdalens IF, var bäst för dagen av svenskorna när hon placerade sig som 9, Moa Boström-Müssener, Uppsala SLK, slutade 11, Liv Ceder, Sollentuna SLK 18, Susanne Jakobsen, Storklintens AK, tog EC-poäng för andra dagen i rad med att bli 24 och Sara Rask, Sollentuna SLK, slutade på en 25. Även damerna har ytterligare en chans på sig imorgon då det är slalom återigen i Pass Thurn.

Fullständiga resultat hittar ni här:

https://www.fis-ski.com/DB/alpine-skiing/calendar-results.html?eventselection=&place=&sectorcode=AL&seasoncode=2022&categorycode=EC&disciplinecode=&gendercode=&racedate=&racecodex=&nationcode=&seasonmonth=X-2022&saveselection=-1&seasonselection=

Skribent: Erik Segerström
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info