Hoppa till sidans innehåll

Sara och Mattias mästare i storslalom

27 MAR 2021 17:56
Sara Hector och Mattias Rönngren är säsongens svenska mästare i storslalom. Sara ordnade sin medalj under fredag och Mattias slog till i lördagens storslalom i national arenan i Åre.
  • Skapad: 27 MAR 2021 17:56

Sara Hector, Kungsbergets AK, har under hela sin karriär kämpat för att ta sig upp överst på pallen i en storslalomtävling i SM, men fram till i fredag har det varit hart närt omöjligt.

Men två bra åk, där hon lade grunden till segern redan i första åket då hon var snabbast, 35 hundradelar före Storklintens Susanne Jakobesen på en andra plats och sedan Hanna Aronsson Elfman, Kils SLK på tredje plats. I andra åket kunde Sara bevaka sin ledning och hon vann slutligen med 52 hundradelar före Hilma Lövblom, Täby SLK, som var snabbast i det andra åket och klättrade upp till en silverplats. Hanna hade tredje tid i första åket och i det andra gjorde hon om samma bedrift och det gav henne en ny SM-medalj och ännu ett brons.

Herrarna gjorde upp om mästerskapsmedaljerna under lördag och där blev det hemmaseger i dubbel bemärkelse när Mattias Rönngren Åre SLK, kunde plocka hem guldet. Visserligen var det Samu Torsti, Finland som vann själva tävlingen med två hundradelar före Mattias, men Samu går utanför mästerskapet och av de svenska åkarna var Rönngren snabbast och det med bred marginal, 3,35 sekunder var det ner till silvermedaljören, Tobias Hedström, Duved som klättrade tio placeringar i det andra åket och tog sig upp på silverplats. Bronsmedaljen på herrsidan gick till Tobias Windingstad, Jönköpings SLK.

Under söndag avslutar Sollentuna SLK sitt SM-arrangemang i Åre med slalomtävling för både damer och herrar.

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info