Hoppa till sidans innehåll
Foto: GEPA pictures/ Christian Walgram

Säsongsbästa av Kristoffer i Flachau

17 JAN 2021 19:17
Efter en hårfin grensling under lördag, slog Kristoffer Jakobsen till med säsongens främsta resultat under söndag. Åttonde plats i Flachaus världscup och slalomvirtuosen från Storklinten visar att den stabilitet han saknat, nu allt som oftast är där.
  • Uppdaterad: 17 JAN 2021 19:17

Wengen och Kitzbühels klassiska slalomtävlingar flyttades till Flachau. En helt annan karaktär av backe, men där enkelheten och saknaden av riktiga branter och skråpartier ställde helt andra krav på världscupens slalomåkare. Att åka fort, där det med dessa åkares kapacitet är enkelt är inte helt lätt. Det krävs exakthet och precision, sedan får det inte heller finna minsta lilla tvekan i satsningen. Att Kristoffer under de förhållandena, genomför två åk av den kvalitet han levererade under söndag, visar på taktisk mognad och medvetenhet om sin kapacitet. Det fanns ett antal växlar ytterligare att lägga i för Jakobsen för att kunna åka fortare, men söndagen var en triumf i att göra exakt rätt manöver i rätt ögonblick.

Vi fick en liten fingervisning i lördagens tävling om den snabbhet som Jakobsen besitter. Hans första åk där var också stabilt och säkert, renderade honom en fjärde plats, men sedan blev det respass i andra åket i en hårfin grensling, men vi ser det som en parentes under årets säsong, där han i slalom har resultatraden, 12, 10, 28, 16, DNF, 8. Vid fyra tillfällen har han levererat bättre resultat än sin ranking. En DNF och sedan missen i Zagreb, men där tog han sig i mål. Det råder ingen tvekan om att Krille lärt sig sin läxa och är inne på helt rätt väg i sin utveckling. Närmast väntar Schladmings Nightrace, en klassiker i hjärtat av Österrikes slalomborg, därefter dubbla tävlingar i Chamonix. Steg för steg kliver Kristoffer närmare en plats i det absoluta finrummet och vad passar bättre att ta det steget nästkommande tisdag, 26 januari i Schladming.

Två ytterligare svenskar fanns med på start i Flachau. William Hansson slutade 42 i söndagens tävling och körde ur under lördag. Gustav Lundbäck var 39 på lördag och 49 under söndag.

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info