Hoppa till sidans innehåll
Foto: GEPA pictures/ Matic Klansek

Sex svenskar på start i Zinals super-G

17 JAN 2021 20:06
Världscuphelgen hinner knappt avslutas innan det är dags för Europacuptävlingar. 18–19 januari väntar två super-G i Zinal och Sverige har sex åkare på start.
  • Skapad: 17 JAN 2021 20:06

Storslalomspecialisten Mattias Rönngren fortsätter att förkovra sig inom fartdisciplinen super-G, vilket är till gagn för hans utveckling i storslalom, men det är också intressant att se hans åkning i just super-G. Mattias känsla för skidåkning och allsidiga kunnande gör att det känns som ett logiskt steg att han breddar sitt register ytterligare.

Men han är inte ensam svensk i schweiziska Zinals dubbla tävlingar. Ytterligare fem herrar är på plats, vilka kommer direkt från dubbla FIS-tävlingar i super-G i St. Lambrecht, Österrike, där bland annat Olle Sundin visade fin form genom att vara fyra och sexa. Nämnas kan också att även Felix Monsén körde de tävlingarna och han var två i båda upplagorna, men för honom väntar uppladdning och träning inför Kitzbühel.

Sveriges trupp, Europacup Zinal 18–19 januari: Olle Sundin, Djurgården, Johan Hagberg, Avesta AK, Filip Steinwall, IFK Lidingö, Zack Monén, Åre SLK, Olle Hahlin, IFK Arvidsjaur Alpina, Mattias Rönngren, Åre SLK.

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info