Hoppa till sidans innehåll

Ski Team Sweden Alpine – vinnare i Gyllene Hjulet

19 MAR 2021 14:00
Ski Team Sweden Alpine har fått ta mot Gyllene Hjulet, som ett bevis på att de är ”Årets rättighet” i Sverige. Det är det gemensamma miljöarbetet med partnern, Vattenfall Sverige, som uppmärksammats och nu prisats.
  • Skapad: 19 MAR 2021 14:00

– Det är grymt kul att vi vann och framförallt roligt att våra verksamheter tagit emot informationen och kunnat omvandla den i praktiken. Det talas mycket mer om miljön nu än tidigare bland personal och åkare, där nya idéer ständigt kommer upp på hur vi kan bli effektivare i vårt klimatarbete. Svenska Skidförbundet i stort har lyft frågan och tillsatt resurser för att kunna driva arbetet bredare och bättre, det kanske är den största vinsten av alla, säger Kalle Olsson Bexell, marknadschef på Ski Team Sweden Alpine.

”Gyllene Hjulet” arrangeras årligen av intresseorganisationen Sponsrings- & Eventsverige. En gala för att uppmärksamma och hylla organisationer och företag som på ett kreativt sätt nyttjat intresse- och upplevelsebaserad kommunikation för att skapa effekt.   Ski Team Sweden Alpine och Vattenfall Sverige var nominerade i kategorin ”Årets rättighet” för det gemensamma klimatprojektet som varit en viktig del av verksamheten och utvecklingen av partnerskapet.

Juryns motivering löd:

"Vissa grundläggande förutsättningar är viktigare än andra för en rättighet - både idag och i framtiden. Att inte enbart se ett stort oroväckande problem utan också ta delansvar för det. Att inkludera partners som gör skillnad på riktigt gör denna rättighet till en glänsande snöstjärna! Ski Team Sweden har omfamnat deras huvudpartners värderingar på ett konkret och ärligt sätt och samtidigt skapat förutsättningar för övriga partners att stötta i deras viktigaste syfte - inte bara rädda sin sport utan rädda en värld. Fortsätt gnistra även i framtiden – Ski Team Sweden Alpine”.

– Det är otroligt roligt att vårt gemensamma projekt uppmärksammas på detta sätt, det visar att det lönar sig och ligger helt rätt i tiden att satsa på hållbara och klimatsmarta aktiviteter för att möjliggöra fossilfri skidåkning inom en generation. Jag är imponerad av hela Ski Team Sweden Alpine som verkligen gått in helhjärtat i detta projekt där alla försöker bidra med vad de kan inom hållbarhetsområdet. De har varit väldigt engagerade i projektet och varit intresserade av att veta mer och få en djupare förståelse för hur klimatet påverkar deras arbetsplats och hur vi tillsammans kan agera för att så hållbart som möjligt vårda vår planet för framtida generationer, säger Vattenfall Sveriges Åsa Rolke.

Före ytterligare information:

Kalle Olsson Bexell, marknadschef alpint & skicross: +46 (0)70 634 7 68 This is a mailto link

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info