Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Ski Team Sweden Alpint får ny klädpartner

06 APR 2021 14:00
Svenska alpina landslaget ingår ett nytt partnerskap med klädleverantören Huski Wear, som sedan en tid redan är klädpartner till svenska skicross landslaget.
  • Skapad: 06 APR 2021 14:00

Huski Wear är ett nytt varumärke, men organisationen har decennier av erfarenhet från branschen. Med en helintegrerad utvecklings-, produktions- och affärsprocess utmanar de klädmarknaden.

Huski Wear vill genom att kontrollera hela kedjan från produktion till distribution kunna reducera mellanhänder och därigenom kunna erbjuda kvalitativa kläder till bra priser. I bolagets DNA ligger även miljöaspekten insydd, där produktion och transporter optimerats för att minimera klimatavtrycket.

– Det är kul med en ny svensk utmanare i klädbranschen. Med deras affärsidé, att äga hela kedjan från produktion till försäljning får vi en partner att tillsammans utveckla våra kläder med. Dialogen med Huski Wear har varit väldigt kreativ och inspirerande och möjligheterna vi tillsammans ser framför oss kommer att kunna bidra till utvecklingen av sporten på såväl bredd- som elitnivå, säger Tommy Eliasson Winter, alpin chef på Svenska Skidförbundet.

Tillsammans med ambassadörerna André Myhrer, Anna Swenn Larsson, det alpina landslaget och skicross landslaget, tar Huski Wear ett första steg mot att kommersialisera funktionella produkter för såväl proffs som mot medvetna skidåkare och friluftsmänniskor.

– Att vi i princip från start kan driva produktutvecklingen tillsammans med ett av världens bästa landslag som lever vår affärsidé borgar för att vi kan utveckla bekväma och funktionella kläder, kläder som professionella skidåkare ska leva i till, från och på destinationen. I samarbetet vill vi så klart vara med och bidra till att landslaget når sina mål, men också stötta utvecklingen av svensk ungdomsskidåkning i bredare perspektiv, säger Magnus Liljeblad på Huski Wear.

Samarbetet kommer att bli synligt från början av juli 2021.

Ski Team Sweden Alpine vill samtidigt tacka Helly Hansen som varit en fantastisk partner under de senaste åren och önska dem lycka till på sin fortsatta resa.

– Helly Hansen och landslaget har haft ett mycket bra samarbete och tillsammans skapat nya innovativa produkter för att stärka de professionella atleternas framgångar samt varandras position på marknaden. Vi har kunnat bygga fina relationer med teamet som vi hoppas få bibehålla då våra vägar inom alpin skidåkning säkerligen kommer att korsas igen. Vi tackar landslaget för givande fem år tillsammans och önskar de lycka till framåt, säger Lars Bolin – Nordisk Marknadschef, Helly Hansen.    

För ytterligare information:

Huski Wear: Magnus Liljeblad 070-899 66 10

This is a mailto link

Ski Team Sweden Alpint: Kalle Olsson Bexell 076-634 73 68

This is a mailto link

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info