Hoppa till sidans innehåll

Slalompremiär och Super G till helgen

07 DEC 2021 09:57
Val d´Isere och St.Moritz står värdar för helgens världscupstävlingar, fem svenskar är uttagna och blir två svenska säsongsdebutanter till start.
  • Uppdaterad: 07 DEC 2021 09:57

Knappt har vi hunnit summera helgens tävlingar i Nordamerika innan det är dags att blicka fram mot kommande helgs race, men denna gång på europeisk mark. I Val d´Isere är det teknikdisciplinerna på schemat, där Mattias Rönngren, Åre SLK, som visat en gryende storslalomform i Europacupen och ska nu ta sig an tuffa La Face de Bellevarde-hanget på lördagen. På söndagen är det kortare skidor på tur, där Kristoffer Jakobsen, Storklintens AK Skalp, ska göra sin efterlängtade säsongsdebut. Kristoffer som haft en lång försäsong, är redo för att åter dra på sig nummerlappen i slalomdisciplinen, men med viss osäkerhet i exakt hur han står sig i konkurrensen:

– Det är alltid svårt att på förhand säga hur man ligger till i jämförelse med alla andra innan man faktiskt tävlat, det finns ju åkare som är rankade topp 7 som missat att kvala till andraåket i just premiärracet. Att åka och prestera sitt max på första tävlingen kan vara svårt, med lite extra nerver och förväntan är ganska svårt. Men det känns spännande och jag är redo för att köra igång, säger Kristoffer. 

På damsidan är det dubbla tävlingar i St. Moritz som gäller, men till skillnad från racen i Lake Louise där Lisa Hörnblad, Höga Kusten AK körde i ensamt majestät, får hon förstärkning till helgen i form av Åre SLK-duon Estelle Alphand och Jonna Luthman. Samtidigt som Lisa reser tillbaka till Europa, passar Estelle och Jonna på att värma upp Super G-skidorna med två europacuprace i Zinal, Schweiz den 8–9 december där de förhoppningsvis kan visa form och möjligen förbättra deras startpositioner lagom till världscupstävlingarna två dagar senare.

Sändningarna sänds live på TV6 & streamas på Viaplay Vinter från Val d´Isere och SVT sänder från St.Moritz.

Den svenska truppen till helgens tävlingar:
Damer Super G, St. Moritz
Lisa Hörnblad, Höga Kusten AK
Estelle Alphand, Åre SLK
Jonna Luthman, Åre SLK
Starttid lördag & söndag, 10.30 

Val d’Isère, Frankrike
Herrar GS
Mattias Rönngren, Åre SLK
Herrar SL
Kristoffer Jakobsen, Storklinten AK Skalp

Starttid lördag & söndag 09.30/13.00

 

Skribent: Erik Segerström
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info