Hoppa till sidans innehåll
Foto: MARIO BUEHNER

Stabilt av Hörnblad i Val d'Isere

18 DEC 2021 12:49
Sofia Goggia visade varför hon är världens bästa störtloppsåkare just nu i fina förhållanden i franska Val d’Isere. Och Lisa Hörnblad visade stabilitet när hon nu är tillbaka efter knäskadan.
  • Skapad: 18 DEC 2021 12:49

Med startnummer sju gick italienskan Sofia Goggia in med den överlägset bästa tiden med över sekunden till toppåkarna Ramona Siebenhofer, Ilka Stuhec och Corinne Suter. Och det var bara en amerikanska som verkligen kunde utmana. 

Breezy Johnson har också startat störtloppssäsongen på ett fenomenalt sätt med två andraplatser så långt och som 13e startande korsade hon mållinjen 27 hundradelar efter Goggia. Det resulterade i Goggias tredje vinst för säsongen och alltså Johnsons andra. Mirjam Puchner, Österrike, gjorde ett fint som gav henne tredje plats. 

Lisa Hörnblad, Höga Kusten Alpin, gjorde sin tredje störtloppsstart i världscupen sedan 2019 då hon ådrog sig en korsbandsskada. Sedan dess har hon gått igenom flera operationer och en lång rehabilitering. Hon var tillbaka i Lake Louise i början av december där hon tog en 18e och en 24e plats.

I Val d’Isere hade hon en bra start där hon hängde med bra i de första mellantiderna. Hon tappade lite i mitten av åket men slutade på 25e plats vilket innebär viktiga världscuppoäng.

Under söndagen kommer nya chanser i Val d’Isere när det är dags för super G med start 11.00. Lisa Hörnblad och Estelle Alphand står på start för svensk del.

Här hittar du hela resultatlistan från Val d’Isere.

Skribent: Lisa Johansson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info