Hoppa till sidans innehåll
Foto: MATHIAS MANDL

Stark comeback av Hörnblad men tråkig avslutning i Beaver Creek

06 DEC 2021 13:10
Efter 2,5 år gjorde så äntligen Lisa Hörnblad, Höga Kusten, comeback i Världscupen där det blev poäng direkt i störtloppet.
  • Skapad: 06 DEC 2021 13:10

En på förhand riktigt sprakande fartvecka startade redan i torsdags med herrarnas Super G i Beaver Creek, USA. Felix Monsén, Åre SLK, som ju startat säsongen lysande med personbästa i Lake Louise, var något riktigt bra på spåren men lade sig på innerskidan precis innan mål. Tyvärr inget resultat för Olle Sundin, Djurgårdens IF, som körde ur tidigt i det tuffa Birds of Prey-hanget. Chans till revansch redan på fredagen för killarna, ett riktigt tight race tidsmässigt, där Felix slutade på plats 28, blott +2.15 efter vinnaren Kilde, Norge. Tyvärr blev det en urkörning igen för Olle som sedermera inte startade det följande störtloppet på grund av trassel med luftrören. Felix däremot kom till start, men en ack så trist innerskida ställde till det och körde tyvärr ur. Revanschlustan hög på det avslutande störtloppsracet, men allt för starka vindar gjorde att tävlingen blev inställd. Killarna får nu ladda om till nästa fartrace som är Val Gardena, Italien, den 18 december.

209 mil nordväst från Beaver Creek, i kanadensiska Lake Louise kunde däremot de tre planerade racen genomföras. Lisa Hörnblad gjorde efterlängtad comeback efter skadefrånvaro och gjorde ett starkt intryck helgen igenom. Första störtloppet landade Lisa på plats 24, det andra på plats 18 och slutligen plats 34 i gårdagens Super G. 20 världscuppoäng in på kontot och Lisa reser nu tillbaka till Europa för kommande helgs tävlingar i St. Moritz, Schweiz.

Skribent: Erik Segerström
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info